Wie is Reitse Spanninga?

Lekker eten is een vorm van geluk!

Reitse Spanninga is geboren op 9 september 1960 in Joure, een  veelzijdig persoon met passie voor eten en koken…

Zijn vader was directeur-eigenaar van een achterlichtfabriek. Een echt familiebedrijf, waar Reitse tot op de dag van vandaag nog trots op is. Maar zijn interesse ging niet uit naar techniek en achterlichten. Nee…, als 6-jarig jongetje wilde hij alleen maar koken!

Op zijn zesde verjaardag kreeg Reitse dan ook van zijn Mem (moeder) een kokspakje. Trots als een pauw hielp hij bijna elke dag zijn moeder met koken. En het kokspakje? Dat hangt nog steeds in zijn restaurant!

Op zijn twaalfde ging Reitse  naar de Bakkerij en Horeca Vakschool in Leeuwarden en na een afgeronde MBO-opleiding ging hij direct aan de slag in de keuken als kok.

Reitse deed veel werkervaring op, van Breda tot Groningen, in ‘t Gooi, op de Veluwe en uiteindelijk weer terug in Fryslân.
In 1985 begon Reitse als leraar koken op… jawel ….de Bakkerij en Horeca Vakschool te Leeuwarden. Na deze geweldige ervaring is Reitse als 28-jarige in 1988 een restaurant begonnen samen met zijn vrouw Tryntsje.

Nu, na 29 jaar, zijn ze samen nog elke dag actief in restaurant ’t Plein. Bijna iedere dag zijn ze daar te vinden. Ultsje Dijkstra zwaait ook al 29 jaar de scepter in de keuken. Ultsje is een geweldige steun in het drukke leven van Reitse; die twee zijn een geweldig culinair koppel.

Joure is de bakermat van alle activiteiten. Kookworkshops, gerechten creëren van regionale producten, en niet te vergeten een prachtig restaurant met een eerlijke gedegen culinaire keuken.

Nieuwsgierig? Kijk op de website van Restaurant ’t Plein:  Proef de Sfeer!