Steak tartaar

Voor 4 personen:
600 Gram verse gedraaide biefstuk tartaar
of 600 gram biefstuk om zelf tartaar te hakken
100 Gram uitgelekte kappertjes
100 Gram cornichons (kleine zure augurken)
3 Ansjovisfilets
Olijfolie extra vierge
Worcestersaus
Dijonmosterd (pas op! dit is pittig!)
Paar druppels tabasco
2 eierdooiers
Zeezout (Fleur de Sel van Camargue is het lekkerst!)
Grofgemalen zwarte peper
Half bosje peterselie (gewassen)
2 Kleine, zeer fijn gesnipperde, sjalotten

Huisgemaakte friet
Eigengemaakte mayonaise
Groene kropsla

Bereidingswijze:
Indien je een gehaktmolen hebt kun je je eigen tartaar draaien, dat vind ik zelf het lekkerst, door de groffe plaat! Officieel hoort het met een mes; je snijdt de biefstuk in smalle reepjes en daarna in smalle blokjes. Met een scherp mes snijd je zo het vlees nog verder klein. Professionals doen het met 2 messen; iets wat absoluut ervaring vereist!
De eidooiers gaan in een schaal en alle ingrediënten gaan er in, alles helemaal fijngehakt met een koksmes.

De smaak is natuurlijk voor een ieder persoonlijk. Je kan de tartaar iets nat maken, dan gebruik je een eidooier meer. Of  pittiger, met Tabasco en Dyon-mosterd als de pittigste smaakmakers.
Ga snel te werk anders wordt de tartaar te warm.

Serveer de tartaar met dikke huisgemaakte frieten, echte eigengemaakte mayonaise en lekkere knapperige kropsla.

Lekker ite!