Héérlijke variaties met Friese schimmelkaas:

 

Blue de Wolvega met rijpe tros tomaten…

Voor 4 personen:
Kruis met een scherp mesje 12 tomaten van bovenin zodat het tomatenvlees zichtbaar wordt.
Bestrooi het met zout en peper uit de molen en 2 à 3 eetlepels olijfolie met een klein beetje fijngesneden verse rozemarijn.
Rooster de tomaat circa 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 ºC
Bestrooi vlak voor het opdienen de met 200 gram grof verkruimelde Blue de Wolvega.
Nog 3 minuten in de oven en smullen maar!

Blue de Wolvega in een saus…
Doe 200 gram Blue de Wolvega door een ½ ltr heerlijke eigengemaakte jus van kalfsvlees.
Voeg 1 dlroom toe en laat de jus 2 minuten doorkoken. Serveren bij een malse biefstuk.

Blue de Wolvega in mayonaise…
Doe 150 gram fijn verkruimelde Blue de Wolvega door 2 dl mayonaise en 2 dl magere kwark met
het sap van 1 citroen en maak het op smaak met zout en peper.
Doe door de saus 3 eetlepels fijngesneden bieslook. Lekker op een gegrild tartaartje
of bij een lekker stuk gegrild varkensvlees!

Blue de Wolvega met een groene salade…
Meng 300 gramkleine blokjes Blue de Wolvega door een heerlijke groene salade van kropsla, rucola en veldsla.
Extra verge olijfolie erover, peper, zout uit de molen en een beetje wijnazijn…genieten maar!