Ronald McDonald Huis Leeuwarden


Reitse en Tryntsje zijn sinds 2010 de regio ambassadeurs van het Ronald McDonald Huis te Leeuwarden.
Vele jaarlijkse activiteiten staan ieder jaar in de agenda.
De laatste activiteit was een diner aan de keukentafel met Douwe Bob
Geveild door Reitse en de totale opbrengst gaat naar het Ronald Mc Donald huis leeuwarden

Stichting Make a Wish

Stichting  Doe Een Wens vervult de liefste wens voor kinderen met een levensbedreigende ziekte.  “We vervullen alle wensen!”, aldus de stichting.
Reitse en Tryntsje zijn gevraagd om als ambassadeur op te treden om wensen
van deze kinderen te vervullen.

De afdeling Friesland heeft nog meer ambassadeurs: Schaatsicoon Rintje Ritsma en Wout Zijlstra, de sterkste man en zanger Syb van der Pleog.

Reitse: “Het meehelpen om een wens te vervullen geeft een onbeschrijfelijk gevoel; je realiseert je dat ook ons als ‘Heit en Mem’ zoiets kan overkomen… Daarom zullen wij ons dan ook met hart en ziel inzetten voor deze stichting!

De professionele aanpak van deze stichting heeft ons doen besluiten om ons hiervoor in te zetten. Inmiddels is er al een paar keer een beroep op ons gedaan voor ons netwerk, om de juiste personen aan te spreken om de wens te vervullen.”

Ook komt het voor dat  Reitse  zijn kookkunsten kan inzetten, of  een andere keer brainstormen om geld binnen te krijgen. Want geld is altijd nodig!
Kijk voor meer info op: Make a Wish


8 reacties op “Ronald McDonald Huis Leeuwarden”

 1.  Bernou Kerkhoven zei:

  Op bovenstaande foto staat Erik met Reitse. Erik heeft genoten van deze dag in het Ronald Mc Donald Huis.
  Op http://www.degrouster.nl staat er nu een foto van Erik met Reitse. Erik is nl ambassadeur van stichting de Opkiikker.

 2.  spanninga zei:

  Durk,
  Alle afleveringen voor de serie Lekker ite mei Reitse 2011 zijn al opgenomen. Waarschijnlijk volgend jaar 2012 weer een serie van 8 afleveringen. Dan komt er een nieuwe oproep op Omrop Fryslân TV. Schrijf dan een brief naar de redactie en wie weet gaat het lukken. Voor de laatste serie kwamen er 104 aanvragen binnen. En we kunnen maar 8 plaatsen…Maar niet geschoten…is altijd mis!
  Goed weekend! Reitse

 3.  spanninga zei:

  Alle afleveringen voor de serie Lekker ite mei Reitse 2011 zijn al opgenomen. Waarschijnlijk volgend jaar 2012 weer een serie van 8 afleveringen. Dan komt er een nieuwe oproep op Omrop Fryslân TV. Schrijf dan een brief naar de redactie en wie weet gaat het lukken. Voor de laatste serie kwamen er 104 aanvragen binnen. En we kunnen maar 8 plaatsen…Maar niet geschoten…is altijd mis!
  Goed weekend! Reitse

  Trudy,
  Bedankt voor je reactie maar alle afleveringen voor de serie Lekker ite mei Reitse 2011 zijn al opgenomen. Waarschijnlijk volgend jaar 2012 weer een serie van 8 afleveringen. Dan komt er een nieuwe oproep op Omrop Fryslân TV. Schrijf dan een brief naar de redactie en wie weet gaat het lukken. Voor de laatste serie kwamen er 104 aanvragen binnen. En we kunnen maar 8 plaatsen…Maar niet geschoten…is altijd mis!
  Goed weekend! Reitse
  plein@euronet.nl
  spanninga
  http://www.proefdesfeer.nl
  1

 4.  Sylvia Koolhof zei:

  Beste Reitse en medewerkers
  Allereerst een compliment voor jullie leuke programma.Vanochtend hoorde ik op de radio dat we ons konden opgeven voor de nieuwe serie Lekker ite mei Reitse,en inderdaad ik dacht laat ik eens een schot wagen.Jaren hebben wij de zomer maanden door gebracht op het heerlijke Texel,door ziekte van mijn man en mij is dat helaas niet meer mogenlijk.Wij hebben 15 jaar op een boeren camping gestaan met allemaal vreselijk lieve mensen,die ook allemaal voor mij klaar stonden als ik weer eens hel ziek van de chemo was.Maar voor 1 iemand speciaal heb ik heel veel bewondering een buurvrouw op de camping.
  Wij hebben daar 5 jaar met elkaar gestaan.Ik denk dat Astrid 60 jaar was en haar man 63 toen zeop de camping kwamen,en ohhhhh wat had ik een respect voor Astrid,haar man was al 30 jaar ziek heeft een hersen tumor gehad en een aantal bloedingen maar hij kon zich nog verplaatsen met een looprek,verder verzorgde Astrid hem de hele dag,ging met hem in de auto weg ….rolstoel er in rolstoel er uit… en nooit hoorde wij haar klagen. Haar man ging echter alleen maar achteruit en zij ook.Astrid moest 2 nieuwe heupen en 2 nieuwe knieen het resultaat van 35 jaar sjouwen met een grote zware man.Haar man is in middels opgenomen in een verzorgings tehuis en ook daar gaat ze elke dag naar hem toe,het gaat slecht met hem,zit bij demente bejaarden,maar hij heeft soms nog goede momenten en hij wil daar niet eten ,want ze kunnen daar niet koken zegt hij.Nu de ham vraag natuurlijk!!!!!!! Lekker ite mei Reitse je voelt hem al IK moet dit verhaal alleen nog even toe lichten.DE man waar ik over vertelde is jou oom Han Spanninga.de vrouw Astrid Spanninga en hun dochters Astrid en Kyrsten die hun ouders op allerlei manieren helpen. Han is opgenomen in een verzorgings tehuis in Laren,als ik wel eens een foto van jou mee nam was er toch iets van herkenning ,hij is ook best wel aanspreekbaar hij kan echter niet meer lopen.Waarschijnlijk doe je hier helemaal niets mee ,maar ik zou het wel ontzettend leuk vinden als de mogenlijkheid er was om een keer te koken in de stichtsehof in Larenvoor mensen die misschien ook voor jou dierbaar zijn.Lieve Redaktie zouden jullie dit zoizo aan Reitse willen laten lezen en Reitse ik hoop dat je er iets mee kan ze verdienen het zo!!!!! Groetjes xxxx Sylvia

 5.  Riki Will zei:

  Wat een geweldig verhaal,en dan ook nog familie.
  Dit zal Reitse zeker meenemen hem kennende,is hij zeer betrokken bij mensen met een warme inzet…..

  Groet,Riki Will
  Joure

 6.  rene veenstra zei:

  Goeiemoarn.
  Juster de grill acadamy volge.
  It wie bjusterbaarlik.
  Mei wat ik leart ha sil ik nog lekkerder ite.
  In mooie dei en ik kom seker wer is.
  Reitse en team tige tank.
  Groetnis Rene Veenstra Heeg.

 7.  Erik Kerkhoven zei:

  http://www.reitsespanninga.nl/2014/02/14/reitse-en-tryntsje-ambassadeurs-ronald-mcdonald/

  Beste Reitse,

  Op bovenstaande foto sta ik met jou te koken. Dat is al heel lang geleden. Ik ben nu 13 jaar en doe mee aan een sponsorloop, JDRF walk.
  Weet jij een manier om dit bekend te maken in Friesland, zodat ik nog meer geld kan binnenhalen voor diabetes.
  http://www.jdrfwalk.nl/defriesedoorlopers

  Groetjes, Erik

 8.  spanninga zei:

  Beste Erik,

  Dat is leuk! Hoe gaat het met je?
  Is het een idee om het RMD huis te bellen? Die hebben veel connecties betreffende sponsors.

  Reitse

Reageer: