Schrijf je in voor de Grill Academy


_DSC6405_DSC7911_DSC6370

Grill Academy

‘t Plein is de bakermat van de Grill Academy van Weber, welke is uitgegroeid tot een landelijk succes. De Grill Academy bij restaurant ‘t Plein is een ware culinaire belevenis, die u niet snel zult vergeten.
Weber Grillmaster Reitse Spanninga en zijn team zijn in staat om u de sfeer van Weber te laten proeven en u krijgt veel culinaire grillinspiratie.

De winter-Grill Academy 2017 datums staan weer online!
Ook dit jaar willen we onze cursisten verrassen met nieuwe BBQ ideeën!
Wegens enorm succes is er op
11 november  een extra speciale Smoking cursus!
Wilt u ook BBQ-inspiratie opdoen? Boek hier…Vol=Vol!

 


10 reacties op “Schrijf je in voor de Grill Academy”

  1.  frans Könst zei:

    Best Reitse,

    wanneer begint de zomer sessie?
    En wanneer komen de data op internet om in te schrijven?

    We hebben weer veel zin om in te schrijven!

    Frans en Lida Könst

  2.  spanninga zei:

    Frans en Linda,

    Leuk! Van harte welkom, het wordt weer een speciale editie.
    Je gaat naar http://www.Grillacademy.nl en klikt op Joure (Friesland)
    Daar kan je kiezen, een basic of een exclusive.
    De laatste is iets uitgebreider en voor gevorderden…jullie dus! 😉
    daarna kom je op de pagina van invullen en betalen.
    Ik zie graag straks jullie naam weer op de reservering lijst.

    Culinaire groet,

    Reitse

  3.  Jos zei:

    Beste Reitse,

    Wij zijn sinds kort de trotse bezitter van een Weber gas barbecue, de 1e. Altijd overtuigd houtskool/briketten grillers geweest. Dus we weten we wat barbecuen is.

    Nou was ik benieuw of dan ook de basis workshop de beste stap is of meteen voor de exclusive gaan.

    Zie je reactie graag tegemoet.

    Groeten,
    Jos

  4.  marco zei:

    Ha Reitse,

    vorig jaar heb ik de koudgerookte ham bij de grillacademy mogen proeven.
    dit wil ik zelf gaan maken, echter kan ik geen rookturf krijgen, is er een alternatief voor rookturf? wellicht een rookmot?

    gr Marco (en tot 24 mei bij de Grillacademy 2014)

  5.  spanninga zei:

    Beste Marco,

    Een ambachtelijke slager die zijn eigengemaakte droge worst rookt heeft vaak turf.
    Je kan natuurlijk ook rookmot nemen maar dat is een geheel andere smaak dan turf.
    Pas op gebruik niet te veel, een beetje turf heeft een enorme invloed op de smaak van het product.
    Dus Marco, op zoek naar de ambachtelijke slager, hammen bij hem kopen en vriendelijk vragen om
    500 gram turf, droog bewaren en je hebt vele malen rook plezier!
    Succes!
    Reitse

  6.  Engelbert (uit Wateren) zei:

    Dag Reitse,
    Na die fantastische dag Grill Academie op 17 mei, ben ik nóg enthousiaster geworden om te grillen op mijn splinternieuwe Master-Touch GBS System Edition. Na jarenlang ‘tobben’ op ge eenvoudige (goedkope) BBQ, nu over op het echte werk!
    Helaas heb ik de beginners cursus gemist, dus viel met m’n neus in de boter bij de gevorderden. De basisprincipes heb je toen wel snel de revue laten passeren. Heel veel heb ik onthouden, maar lang niet alles.
    Daarom nu twee vragen.
    1)
    Na het aanmaken van mijn BBQ (directe methode) en het wachten op de goede temperatuur (200˚C) bleek de temperatuur al snel te zakken. Ik kreeg hem ook niet meer naar 200 ˚C. Is dat te wijten aan te weinig briketten? Had de Weber brikettenstarter voor ca. 3/4 gevuld meert Weber briketten.
    2)
    Is de Farta Carta folie alleen daar verkrijgbaar waar jij met de link naartoe verwijst, of mogelijk ook elders?

    Ben erg benieuwd naar je reactie.
    Hartelijke groet uit Wateren.

  7.  spanninga zei:

    Engelbert,
    Vraag 1

    Waarschijnlijk oorzaak te weinig wind…zet je BBQ op de tocht en niet op een luwe plek.
    Dus, alle schuiven open en op de wind zetten! Desnoods even het deksel er helemaal af dan waait de wind ook van de bovenkant erin.
    Als je het deksel te lang open laat staan branden je briketten te snel op. Opletten dus!

    Vraag 2:
    Ook bij de Hanos of Sligro verkrijgbaar.
    Maar ook te bestellen via de link.

    Succes!

    Reitse

  8.  Engelbert (uit Wateren) zei:

    Reitse,
    Ontzettend bedankt voor je snelle reactie. Wauw!
    Er stond inderdaad weinig, bijna géén, wind die avond. Ik wijt het dus daar aan.

    Groet
    Engelbert

  9.  Frans zei:

    Beste Reitse,

    Ik heb wel eens een (Weber) workshop bij jouw gevolgd.
    Jij gaf daar toen een tip om met een eierdoos koud te roken, echter heb ik deze tip niet meer volledig in het geheugen, zou jij deze tip nog eens willen toelichten?

    Groet,
    Frans

  10.  spanninga zei:

    Frans,
    Dat is inderdaad voor het koude roken.
    Start 10 briketten op in de starter Tip: doe een conservenblikje in de midden waar boven en onderkant van zijn verwijderd
    Maak de eierdoos nat met een plantenspuit
    Zet deze in de smoker of BBQ
    Doe de hete briketten in de eierdoos (in elk vakje 1)
    Bestrooi met natte houtsnippers en rookmot
    Vouw het doosje dicht
    Ongeveer 1 uur (koude) rook van 30 graden
    Voor een zijde zalm, ganzenborst heb je zeker 4 à 5 eierdoosjes nodig!
    Succes,

    Reitse

Reageer: